Het boek De mannenmaker, een stylist voor hopeloze gevallen van Petra Kruijt wordt verfilmd. Namens Uitgeverij Zomer &en Keuning verkocht Shared Stories de filmrechten aan producent Brabant Films.

Jamel Aattache en René Molenaar van Brabant Films werkten al eerder samen aan de romantische komedie Zwaar Verliefd!, die momenteel in de bioscoop draait en inmiddels de Gouden Film- status bereikt heeft.

Jamel Aattache zal de film regisseren. René Molenaar schrijft het scenario.

Het verhaal van De mannenmaker gaat over een styliste vrouw die geen relaties maar uitsluitend projecten heeft: elk halfjaar pikt Anne een zogenaamd kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan vijfentwintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?

Petra Kruijt (1987) is de auteur van zes romans die alle verschenen bij Zomer & Keuning. Daarnaast verscheen er fictie van haar in diverse magazines en verhalenbundels. Petra werkt als boekredacteur en copywriter, en ze schrijft aan een nieuwe roman.